• darkblurbg
    Kinderpraktijk Laren
    Al meer dan 5 jaar dé kindercoach van Laren.
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Margit in 3 woorden: enthousiast, betrokken én resultaatgericht

Zes jaar geleden opende Kinderpraktijk Laren haar deuren. In mijn directe omgeving zag ik steeds vaker kinderen die tegen problemen aanliepen. Op leergebied, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Het lukt niet altijd deze kinderen op school of thuis genoeg te kunnen ondersteunen. Met praktische hulp kan een kind echter enorm opbloeien, daarom besloot ik mijn praktijk als kindercoach en trainer te openen. In 2017 verhuisde ik mijn praktijk naar Gezondheidscentrum ‘Het Raadhuis’ in Laren, een hele fijne plek waar je als ouder allerlei faciliteiten onder één dak vindt.

Wat is kenmerkend voor mij als coach/trainer? Om te beginnen kan je aandacht, oprechte betrokkenheid en veel enthousiasme van mij verwachten. Door middel van gerichte begeleiding wil ik je kind zelfvertrouwen en plezier in het leven meegeven. We pakken moeilijkheden op een laagdrempelige en speelse manier aan. Daarbij ben ik resultaatgericht: na een aantal sessies of trainingen, wil ik het kind zien groeien en bloeien. Mijn jarenlange ervaring in het onderwijs helpt me om gemakkelijk contact te maken met allerlei verschillende kinderen.

 

De eigen kracht van het kind inzetten

Als ik aan de slag ga met je kind, staat je kind altijd centraal. Ieder kind heeft zijn eigen kracht en speciale kwaliteiten. Soms is een kind zich hiervan niet bewust en ligt de focus op wat er allemaal misgaat. Samen ontdekken we deze eigen kracht en stimuleer ik je kind er op te vertrouwen en het te gebruiken in lastige situaties. Het is enorm lonend als het kind hierdoor groeit en zichzelf ontwikkelt. Dat kost wat inspanning, maar je kind mag enorm trots op zichzelf zijn na afloop. Ook betrek ik jou als ouder in het proces, zodat jullie thuis verder kunnen oefenen en je je kind positief kunt coachen.

 

Mijn ervaring in een notendop: van leerkracht, tot manager en kindercoach

Voordat ik mijn eigen praktijk startte heb ik veel ervaringen opgedaan waar ik nu wat aan heb. Zo was ik manager van een internationaal kinderdagverblijf en daarvoor leerkracht in het basisonderwijs. Daar zag ik dat de leerresultaten van het kind voorop staan, onderliggende problemen krijgen weinig aandacht door tijdgebrek. Voor mij was dit dé motivatie om kinderen te ondersteunen en sterker te maken. Ook ben ik vrijwilliger geweest bij de kindertelefoon. Met een luisterend oor voer ik oplossingsgerichte gesprekken. De zelfredzaamheid van het kind staat hierbij centraal, net als in mijn eigen praktijk. 

Samen met mijn man ben ik pleegouder voor kinderen die in een crisissituatie zitten en direct een veilig onderkomen nodig hebben. Wij proberen deze kinderen voor een periode van een paar maanden een veilige en vertrouwde omgeving te geven. 

Als gecertificeerd kindercoach en trainer heb ik de benodigde opleidingen en trainingen gevolgd. Met veel plezier en voldoening werk ik met kinderen in individuele sessies. Daarnaast geef ik weerbaarheidstrainingen i.s.m. de Stichting Omgaan met Pesten en ben ik opgeleid als kinderyoga docent bij opleidingsinstituut Dolfijnwelness. Regelmatig volg ik workshops om mij te blijven ontwikkelen.

 

Groepstraining, yoga of coaching; wat past bij jullie?

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie. Ik bekijk graag samen met je wat ik voor je kind kan betekenen en welke vorm van begeleiding het beste bij jullie past.

Graag tot ziens in mijn praktijk.

Hartelijke groet,

Margit Meuwissen