• darkblurbg
  Kinderpraktijk Laren
  Al meer dan 5 jaar dé kindercoach van Laren.
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Zijn de themabijeenkomsten iets voor jou?

Je kind opvoeden en begeleiden naar volwassenheid is soms een uitdaging. Er kunnen allerlei zaken spelen, waardoor je wat steun kunt gebruiken. Je kind slaapt bijvoorbeeld slecht. Of je puber zoekt al je grenzen op. Mag je kind een account op Facebook en hoe houd je dat in de gaten? Het kan erg helpend zijn als je informatie krijgt over een specifiek vraagstuk, daarom verzorg ik regelmatig themabijeenkomsten. Vanuit mijn ervaring als kindercoach en trainer geef ik duidelijke informatie, praktische tips én ouders krijgen de kans om ervaringen te delen. De bijeenkomsten zijn praktisch, interactief en laagdrempelig opgezet. Ik organiseer ook regelmatig themabijeenkomsten voor de kinderen/jongeren zelf, houd de agenda in de gaten.

Mogelijke thema’s zijn:

 • Ontwikkeling en opvoeding
 • Weerbaarheid
 • Slaapproblemen
 • Puberteit en seks
 • Social Media en digitaal pesten

 

Wat leer je tijdens een themabijeenkomst?

Inzicht krijgen in thema’s die spelen bij kinderen en jongeren staat centraal. Voor ouders betekent dit, dat ze thuiskomen met meer kennis over wat er bij hun kind speelt. Waar komt pubergedrag bijvoorbeeld vandaan en wat kan je zelf doen om dit in goede banen te leiden? Je kunt ook praktische tips verwachten, bijvoorbeeld over de aanpak van het slaapprobleem van je kind. Niet alleen helpen deze tips, vaardigheden en kennis je verder, ook het uitwisselen van ervaringen met andere ouders is nuttig. De bijeenkomsten zijn daarom erg interactief, er is volop ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Voor kinderen/jongeren geldt dat ze bij een themabijeenkomst informatie krijgen die past bij hun leeftijd. Denk aan tips en adviezen rondom het gebruik van Social Media en het gevaar van digitaal pesten. Ik creëer hierbij een open sfeer, zodat ervaringen gedeeld kunnen worden.

 

Praktische informatie over themabijeenkomsten

De themabijeenkomsten vinden regelmatig plaats bij voldoende aanmeldingen. Bekijk alvast de actuele agenda voor de ingeplande thema’s. In totaal duurt de bijeenkomst ongeveer 1,5 uur. Er komen regelmatig gastsprekers langs en ik zorg altijd voor materiaal dat je thuis nog eens na kunt lezen. De themabijeenkomsten vinden plaats in een rustige ruimte in Gezondheidscentrum ‘Het Raadhuis’ in Laren, waar je ook mijn praktijk vindt.

 

Wil je meer weten over de themabijeenkomsten die ik organiseer?

Neem dan contact met me op. Ik kijk samen met je welke thema’s er op de agenda staan en wat bij jou of je kind past.